150Mbps Wireless USB Adapter di Nilai

Tenda

 

Butiran Tenda

 

 • Wireless Standard N, kelajuan sehingga 150Mbps dan ianya 3 kali lebih besar daripada produk wireless G . Menyelamatkan rangkaian anda dengan 64/128-bit WEP, WPA dan WPA2 . Selain itu, menyokong padu AP untuk melanjutkan rangkaian wireless .
 • N Speed: Memberikan kelajuan wireless 150Mbps, 4 kali lebih cepat daripada peranti wireless G biasa.
 • Penyambungan wireless yang berpertingkat. Menyediakan prestasi wireless yang lebih baik, serta julat wireless 3 kali berbanding adapter 802.11g.
 • Reka Bentuk Ultra Compact – Sesuai dengan port USB komputer anda dan menjadikannya sesuai digunakan semasa perjalanan jauh atau dalam ruang kerja yang sesak.
 • Backward-Compatible –  Backward-compatible dengan peranti 802.11b / g. Anda boleh menaik taraf rangkaian anda kepada yang terkini dengan kos yang lebih rendah.

 

Cara memasangnya
 1. Masukkan adapter wireless USB di port USB komputer anda.
 2. Periksa sama ada adapter diiktiraf atau tidak: Klik kanan pada Komputer, dan pilih “Manage“, dan kemudian double klik “Device Manager” . Pada menu yang betul, sila klik “Network Adapter”, jika ia mempunyai pilihan untuk “kad LAN  tanpa wayar USB 802.11n”, itu bermakna adapter diiktiraf oleh komputer anda dan jika di bawah  rangkaian adapter, ia tidak mempunyai pilihan untuk “kad LAN tanpa wayar USB 802.11n”, ini bermakna adapter tidak diiktiraf, sila menukar port USB lain untuk memasukkannya
 3. Selepas adapter diiktiraf oleh komputer anda, sila masukkan CD perisian ke dalam pemacu CD komputer anda. Pemandu akan berjalan secara automatik, dan halaman “Welcome” akan muncul, hanya klik butang “RUN” (klik dua kali pada “Tenda. Exe” dalam CD perisian dan pasang secara manual jika tidak dijalankan secara automatik).
 4. Pilih  “I accept the terms of the license agreement ” dan tekan clik “Next“.
 5. Pilih “install driver only”. Kemudian klik “Next“.
 6. Klik “Install” untuk memulakan pemasangan pemasang.
 7. Klik “Finish” untuk menyelesaikan pemasangan. Setelah restart semula komputer, anda boleh pergi ke “wireless network connection” anda untuk mencari isyarat wireless anda dan menyambung kepadanya dan kemudian menikmati internet anda.
Credit by: amazon.in and tendacn.com


??? Mat Komputer Nilai,

 PT12896 JLN BBN 1/7F BANDAR BARU NILAI,71800 NILAI NEGERI SEMBILAN.
 Landmark: Masjid Bandar Baru Nilai/Dataran Nilai
 ⏰Waktu Operasi: 10am-9pm ISNIN-SABTU  AHAD-Tutup
 ☎️Hotline: 018-3204539 (Mat) 014-8212022 (Fendy) 010-2028494 (kedai)
Leave a reply