Bagaimana Untuk Menghapuskan Data iPhone Anda Sebelum Menjualnya

1. Buat Sandaran Data iPhone Anda

 

Sekiranya anda memperoleh iPhone baru , pastikan iphone lama anda disandarkan supaya apabila anda memulihkan data ke telefon baru anda, semuanya akan menjadi terkini, dan anda tidak perlu bermula dari awal.
Bergantung pada versi iOS yang anda gunakan dan tetapan pilihan penyegerakan anda, sama ada sandaran ke komputer anda atau perkhidmatan iCloud.
Pada masa ini perkhidmatan iCloud akan membuat sandaran hampir semua yang anda perlukan untuk memulihkan iPhone anda, tetapi ada kemungkinan bahawa beberapa aplikasi mungkin tidak menyokong sandaran ke iCloud. Juga, telefon yang benar-benar lama seperti iPhone asal dan iPhone 3G tidak mempunyai akses kepada perkhidmatan iCloud supaya kami akan membuat sandaran menggunakan kabel docking iPhone. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kaedah iCloud, lihat bahagian  iPod / iPhone .
1. Sambungkan iPhone anda ke komputer yang biasanya disegerakkannya.
2. Buka iTunes dan klik pada iPhone anda dari anak panah navigasi sebelah kiri.
3. Dari halaman iPhone di sebelah kanan skrin, klik kotak semak “Buat semula ke komputer ini”.
4. Klik kanan iPhone dari panel tetingkap di sebelah kiri skrin dan klik “Back Up” dari menu pop timbul.
Nota: Sekiranya anda telah membeli beberapa item pada telefon anda dan belum memindahkan pembelian ini ke komputer anda, klik kanan pada iPhone dan pilih “Transfer Purchases” untuk memindahkan pembelian sebelum membuat sandaran.

2. Padamkan Semua Data Dan Tetapan iPhone anda

 

Oleh kerana anda tidak mahu sesiapa yang mendapat telefon anda mendapat akses ke data peribadi anda, anda perlu menghapus telefon bersih dari semua data peribadi anda. Ikut arahan ini untuk mengosongkan data dari telefon anda.
1. Klik tetapan (ikon gear) dari skrin utama (atau halaman apa pun yang berlaku di iPhone anda).
2. Klik item menu tetapan “Umum”.
3. Pilih item menu “Reset“.
4. Klik item menu “Hapus semua kandungan dan tetapan”.
Proses ini boleh mengambil masa dari beberapa minit hingga beberapa jam, jadi itu mungkin sesuatu yang anda tidak mahu lakukan semasa menunggu dalam talian untuk memperdagangkan telefon anda.
Saya dapati cara yang sukar kerana anda memadamkan data iPhone anda tidak bermakna bahawa semua yang menghubungkan anda dengan telefon telah dikeluarkan. Terdapat beberapa aplikasi yang masih boleh dikaitkan berdasarkan ID perkakasan unik telefon anda. Saya menjual iPhone lama kepada rakan saya dan menghapus data saya dengan menggunakan kaedah di atas, bagaimanapun, dia memaklumkan kepada saya bahawa akaun Pandora saya masih dikaitkan kerana dia melihat semua saluran Pandora yang saya buat. Beliau berkata perkara yang sama juga berlaku untuk beberapa aplikasi lain.
Jika anda menggunakan mana-mana aplikasi yang membolehkan anda mengesahkan berdasarkan ID perkakasan unik iPhone anda, anda harus melawati tapak web apl untuk menyahpautkan telefon ke akaun anda. Anda boleh memautkan telefon baru anda ke akaun anda selepas anda memasang aplikasi pada iPhone baru anda.
Credit To: Lifewire.com
??? Mat Komputer Nilai,
 PT12896 JLN BBN 1/7F BANDAR BARU NILAI,71800 NILAI NEGERI SEMBILAN.
 Landmark: Masjid Bandar Baru Nilai/Dataran Nilai
 ⏰Waktu Operasi: 10am-9pm ISNIN-SABTU  AHAD-Tutup
 ☎️Hotline: 018-3204539 (Mat) 014-8212022 (Fendy) 010-2028494 (kedai)
?Whatsapp Kami:  http://matkomputergadget.wasap.my atau
Leave a reply